< Recepten

Vegan banoffee pie

Nodig (voor 4 glaasjes):

  • 150g Pure & Tasty granola classic
  • 100g dadels
  • 120g amandelmelk
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 20g ahornsiroop
  • Een snuifje nootmuskaat
  • Een snuifje kaneelpoeder
  • 2 bananen
  • Slagroom naar keuze
  • Chocolade

Klassiek wordt banoffee pie gemaakt met gecondenseerde melk en koekjes. Dit recept is een glutenvrij en plantaardig alternatief.

Neem een glazen potje en doe hierin een laagje Pure & Tasty granola van ongeveer een halve centimeter. Druk goed aan. Mix de dadels, melk, kokosolie, ahornsiroop en kruiden tot een homogene massa. Verdeel de karamelvulling over de glaasjes en laat opstijven in de frigo.

Leg - vlak voor het serveren - schijfjes banaan in de potjes. Lepel hierop opgeklopte room. Werk af met wat geraspte chocolade.

Tip: Gebruik potjes met een brede bodem en opening, zodat je bij elke schep alle lagen mee hebt. Zo vermengen de smaken zich het best.

Tip: Alpro heeft sinds kort soja room om op te kloppen. Ideaal voor veganisten of mensen die intolerant zijn voor lactose of caseïne. Te koop bij Carrefour en Albert Hein. Deze room is al licht zoet van zichzelf.

Tip: Gebruik een sifon om slagroom te maken. Super snel!

back to top